Sugestie pentru mailul cu configurarea adresei @digitalexplorer

Ar fi util de precizat încă din corpul mailului că e vorba de o adresă de gmail și ar fi util și linkul direct - ați avea mult mai puține întrebări pe tema asta. Știu că e vorba de un curs despre instrumente google, dar când deschizi mailul nu-i deloc evident ce trebuie să faci și nu toată lumea știe că pentru google classroom îți trebuie adresă gmail și mai ales că o adresă @digitalexplorer poate să fie de fapt un gmail.

Va multumim pentru feedback.

Din pacate oricat de mult am incerca sa adaugam informatii sau sa clarificam, tot ar fi probleme. E si normal sa fie asa cand sunt 25000 de profesori in aceasta serie.

Comparat cu seria trecuta, de data aceasta procentul profesorilor care au intampinat dificultati la inregistrare a fost mult mai mic.

Va multumim pentru participare si va incurajam sa ajutati si alti profesori in cazul in care stiti raspunsul sau solutia.

4 Likes

Totuși, un mail care cere să-ți confirmi adresa fără să-ți dea și link către locul unde trebuie să faci asta, e incomplet. E prima oară când primesc așa ceva în 20+ de ani de emailuri, forumuri, conturi, contulețe, mastere online la școli neromânești.

Nu va contrazic. Se puteau face lucruri mai bine? Cu siguranta! Ne-am adaptat ff mult si am imbunatatit procesele de la zi la zi si de la serie la serie.

Inainte sa va raspund punctual la intrebari si la recomandari (pe care le apreciem si de care vom tine cont) trebuie sa va dau si putin context:

  • Acest program a venit ca raspuns la criza Covid-19 si a fost facut in cateva saptamani. Ne-am pregatit pentru un pilot de 500 de profesori si s-au inscris 10,000 in 3 zile. Puteam foarte bine sa renuntam insa am decis sa continuam. In acele zile a trebuit sa schimbam foarte multe procese rapid, inclusiv platforma aceasta, modul de on-boarding, tot.
  • Resursele noastre sunt limitate (materiale, umane, timp). Se intampla sa omitem sau sa nu fim in cea mai buna forma cand e vorba de o decizie de implementare. De asemenea, pe langa acest program, Digital Nation are si alte proiecte in desfasurare unde trebuie sa continuam sa lucram.
  • Desi am incercat sa ne pregatim cat de bine am putut intr-un timp foarte scurt, am intampinat probleme pe care nu le-am anticipat si cu siguranta in acesta serie vom avea alte probleme noi. De aceea apelam la rabdare si intelegere.

Referitor la recomandarile dvs.

Asa este. Poate ar fi fost util sa fie link-ul catre gmail.com chiar si asa nu ar fi rezolvat complet problema. Din pacate, profesorii care au cea mai mare nevoie de un curs de digitalizare, nu pot sa lucreze nici macar cu e-mail-ul.

Maine profesorii vor intra pe Classroom, ca parte din proces ei vor primi un tutorial si un cod de acces. Chiar si acest pas face parte din procesul de invatare. Ei trebuie sa stie cum se adauga un elev in clasa, sa citesca un tutorial, sa prinda experienta si dexteritate si cu e-mail-ul, etc.Am fi putut sa facem un script sa ii invitam pe toti fara sa mai fie nevoie de acel cod insa vrem ca aceasta experienta de invatare sa fie cat mai practica. Suntem constienti ca o parte din ei vor abandona daca nu se vor descurca, o parte se vor bloca dar vor invata sa gaseasca solutii (sa caute, sa intrebe, sa explice, etc).

Nu avem cum sa facem invatare 1:1 insa vrem sa facilitam conditiile astfel incat sa simulam un mediu de clasa, sa aiba niste mentori la care sa puna intrebari, sa experimenteze si sa aiba o comunitate de profesori cu care sa impartaseasca idei / solutii.

Nu m-am ocupat eu de trimiterea mail-urilor insa stiu ca nu cerem confirmarea adresei personale deci nu trebuia un link in acest sens. Am trimis un mail cu datele pentru o noua adresa + link cu tutoriale de activare.

Va inteleg perfect. Si eu credeam ca stiu cum ar trebui sa se intample lucrurile pana cand realitatea (cu limitarile ei) m-a lovit.

1 Like

Nu mi-o luați în nume de rău, dar uitați-vă un pic la mailul ăsta pe care l-am primit eu. Dacă n-aveți nicio altă informație, vă prindeți unde trebuie să vă duceți ca să configurați adresa de mail? Reflexul e să cauți un link. Nu e. Așa că te duci pe digitalexplorer.ro, că adresa e @digitalexplorer. Greșit. Te întorci și mai citești o dată mailul - ce naiba mi-a scăpat? Nimic. Te duci în sfârșit pe tutorial (”la naiba, începe prost, n-am avut în viața mea nevoie de tutorial ca să configurez o adresă de email”), vezi că e gmail și-ți zici ”ah, da, la naiba, că doar e google classroom”. Înțeleg că mulți profesori nu știu să lucreze nici cu un cont de email, dar nu despre asta e vorba, ci de faptul că din mesaj lipsește pur și simplu o informație esențială, cu ajutorul căreia aș fi petrecut fix 10 secunde ca să-mi configurez adresa și să schimb parola.

1 Like

Nu o luam in nume de rau. V-am zis ca feedback-ul este bun. Asa este, mail-ul putea fi facut mai clar.