Rog explicatii pt pct 3 din "Exerciții practice - Drive, Docs, Slides"

Va rog sa explicati mai concret in ce consta editarea ceruta la 4.3:
“Exerciții practice - Drive, Docs, Slides”
3. Încarcă un fişier din propriul computer şi editează-l in Google Drive.

Am folosit si pana acum lucrul pe DRIVE, dar nu imi este clar ce trebuie sa fac la acest punct.
In ce fel sa editez/modific acel fisier? Editarea in cadrul fisierului sau editarea anumitor caracteristici ale fisierului in sine?

hey! orice editare :slight_smile:
aceste “butoane” sunt de testat :slight_smile:

Bună dimineața!
Pentru rezolvarea acestor exerciții nu se fac capturi ci se încarcă în My Drive ce este de încărcat. Iar documentele care erau de creat, le-am creat în Google Docs, apoi le-am partajat cu trei colege, în condițiile impuse (editor, commenter, viewer). Adică: patru cerințe cu patru documente ce pot fi salvate în propriul calculator sau, dacă vreți, le puteți adăuga pe toate patru într-un folder tip arhivă și îl încărcați sau nu în ”Your work”.
Neapărat trebuie să le salvați și în laptopul dumneavoastră pentru portofoliul final.

2 Likes

“Editare” vrea sa însemne să mai scrieți /:adăugați încă ceva în documentul încărcat de dumneavoastră.

1 Like

Bună ziua !
Citind informaţiile teoretice şi urmărind tutorialele video, am înţeles faptul că, atunci când încărcăm în Drive un fişier de pe propriul computer, acesta trebuie DESCHIS cu Google Docs (dacă este un fişier realizat în Word), cu Google Slides (dacă fişierul încărcat este unul realizat în format PPT) cu Google Sheets (dacă fişierul încărcat este unul realizat în Excel). Odată DESCHIS în acea variantă, putem edita ceea ce s-a solicitat (să adăugăm un comentariu, să-l partajăm cu trei colegi astfel: un coleg să aibă drept de editare, al doilea, de comentare şi al treilea, de vizualizare).
Numai de bine ! Spor la lucru !

Buna, Clauda, exact :slight_smile:

din raspunsul primit de la Iris Udrea, editarea nu se referea la a deschide documentul si a mai scrie ceva, ci a modifica anumite caracteristici ale documentului (continutul acestuia ramand acelasi)… de ex, daca Redenumesc un fisier, continutul lui ramane neschimbat.

exact :smiley: