Partajare Audio - Video în Meet

Puteți organiza un Meet în care să putem participa live și să ne explicați cum se poate rezolva partajarea unui material audio-video (de pe youtube sau din computer) în așa fel încât ceilalți participanți să-l audă și să-l vadă cum trebuie?

Buna, Ioana,
din ceea ce stiu eu nu se poate partaja live un material din youtube. totusi, am gasit acest tutorial cu ceva pasi care te pot ajuta: https://www.youtube.com/watch?v=3Xui69IphEo

Am urmărit acel material (și multe altele) însă credeam că la acest curs voi găsi o soluție din partea dumneavoastră.
În procesul de predare clasic, noi, profesorii, folosim material audio-video în multe dintre lecțiile noastre. Aceste materiale le prezentăm în sala de clasă cu ajutorul video-proiectorului și toți elevii le pot urmări și înțelege. În on-line ne-am aștepta să putem face același lucru dar din păcate vedem că partea de prezentare din Meet nu ne dă această posibilitate și e foarte trist!
Este plin youtube -ul de filmulețe (în limba engleză) despre cum să prezentăm un material audio-video în Meet, în așa fel încât elevii (sau cei cărora îl prezentăm) să audă optim. De ce e plin? Pentru că profesori din toată lumea, pun întrebări referitoare la acest subiect (foarte important) și chiar dacă cei de la Google dau mai multe variante de soluții, aceste soluții NU MERG!

  • Una dintre soluții este să partajezi o filă din chrome. Am încercat. În acest caz, sunetul filmulețului transmis se aude cu intermitențe, foarte prost. Nu e o soluție viabilă!
  • Alt sfat este să verificăm starea microfoanelor din calculator/laptop și/sau aplicație. Chiar dacă sunt pornite sau puse pe stereo/HD/whatever…, problema rămâne.
  • A treia soluție era să intrăm în browser, să selectăm cast/proiectează, apoi să mergem în calendar unde să planificăm proiectarea (ce trebuie planificată anterior, dacă ai vrea să proiectezi ceva spontan, cum se întâmplă de multe ori, nu știu cum ai putea) apoi să revenim în Meet de unde iar să selectăm altceva… o încrengătură căreia am încercat să îi dau de capăt și nu am reușit.

Mi se pare ireal că un ”gigant” al tehnologiei precum Google nu rezolvă această problemă!

Hey, Ioana,

Daca am putea noi sa surubarim la Google Meet, am face-o :slight_smile: probabil si ei lucreaza la asta pentru ca intr-adevar, este o problema. In a doua parte a cursului vom discuta si despre Zoom, unde aceasta functie e disponibila.

A fost un meet cu cel putin 18 persoane.