Întrebare privind accesul elevilor la formulare

Bună ziua. Am înțeles că avem voie să folosim clasa realizată cu digitalexplorer pentru lucrul cu elevii. Am testat și confirmat faptul că importul de note nu se poate realiza în mod normal în afara contului G-Suite astfel că m-am conectat de pe contul de gmail în calitate de elev, încercând să testez funcționalitatea. Ceea ce am descoperit este faptul că, deși pot să am acces la sala de clasă realizată cu contul de curs, nu am acces la documentele (Forms) de test. Astfel, dacă aș adăuga elevii pentru a le da un test și a primi nota direct (așa cum nu pot în varianta gmail), elevii nu au acces la formularul meu fără ca cineva să le dea dreptul acesta. Nu am primit nici o cerere de acces, deci presupun că cererea era pentru admin-ul domeniului, nu pentru profesorul de curs.
Vă rog să confirmați sau infirmați informația.
În cazul în care este corectă, înseamnă că diferența principală între contul digital și cel gmail ar fi partea de meet. Nu pot cere accese de fiecare dată când decid să folosesc contul digital pentru elevii mei care au gmail. Cu excepția desigur dacă domeniul ar fi al școlii…
PS. Am căutat pe forum răspuns pentru secțiunea forms, deci sper că nu este dublu post. Dacă este, vă rog să îmi postați linkul. Mulțumesc.

Draga Adrian, iti zic sincer ca intrebarea ta ma depaseste. Da-mi voie sa o invit pe @Armina in conversatie sa ne ajute. Multumesc, Armina (promit ca ma inscriu si eu la curs next time).

1 Like

Mulțumesc pentru promptitudine. Am găsit unele informații la https://support.google.com/docs/answer/2494822 dar asta presupune acces dat manual pentru fiecare document în parte. Mă întrebam dacă nu există variante mai directe…
Aș fi avut niște întrebări și zilele precedente, dacă vă puteți uita puțin peste ele…
Voi posta linkul la ele imediat

Poti sa le adaugi pe toate aici, Adrian, te rugam? Ne este greu sa intram pe fiecare thread. Iti multumim ca ai rabdare cu noi.

1 Like
  1. Am o intrebare pentru Mentorul ARMINA, Curs Online ora 12.30-13.30, Vineri, 10 Aprilie
  2. Am o intrebare pentru Mentorul ARMINA, Curs Online ora 12.30-13.30, Miercuri - 8 Aprilie

Bănuiesc că întrebarea privind partea de pierdere de cont poate să sune fantezistă, dar nu e. Zilele trecute am verificat și observat că adresa de email cu numele meu @gmail nu este sub controlul meu, iar adresa de recuperare este pe un mail pe care nu îl cunosc. Noroc că nu avea nimic important…cred. De asemenea zilele trecute am avut surprize de genul asta:
https://app.box.com/s/rbu1uoduc4225ew9vfhqaqaqbksur4qg

O altă problemă. În cazul în care elevii anulează trimiterea temei, singura posibilitate de a o retrimite este aceea de a o copia din mail, salva în format .eml și a o trimite în acest format. Am testat și am văzut că formatul .eml nu poate fi vizualizat precum documentele obișnuite sau formate html, astfel nu știu dacă profesorul care primește formate de acest gen poate să le vadă efectiv.

Editare. Cred că am găsit o posibilitate, aceasta presupune trimiterea unui email cu aceste quiz-uri direct în adresa de gmail a elevilor și rezolvarea acestora direct din mail. Nu sunt sigur însă dacă acest lucru funcționează pentru conturi non digital. Din câte îmi dau seama, depinde de setarea pe care adminul domeniului o face și e foarte probabil ca să intre sub incidența aceleiași setări precum vizualizarea forms din afara domeniului.

Am primit confirmare din email pentru drepturile de vizualizare. testez acum.
Testul a ieșit destul de ciudat. Am posibilitatea să văd formularul, dar în loc să îl completez, mă pune în editare. Pot vedea inclusiv răspunsurile corecte cu contul de elev.
Am rămas cu întrebarea principală. Pot da acces unui elev care folosește gmail doar dacă îl fac și editor.
https://app.box.com/s/dwwmdkyf9rigm98to4p03azqjyrqqdu0
Presupun că este o setare realizată de pe domeniu sau din program, pentru că nu pot decât să dau drept de editare sau ownership. Am verificat toate opțiunile, nu pot da vizualizare fara editare, chiar dacă în instrucțiunile sistemului nu apare nimic de edit.

Scuze, dar profit de ocazie pentru a adresa încă o întrebare. Cu ceva timp în urmă m-am uitat peste condițiile de obținere a licenței G-Suite pentru școli. Printre altele, se vorbea despre aplicația ADMA-SIIR pentru învățământ, practic introducerea bazei de date cu elevii din SIIR. Să înțeleg că aceasta este varianta oficială? Toate școlile folosesc acest ADMA ca și intermediar și variantă de acreditare pentru a dovedi existența instituției? Sau se poate face și direct? Personal mi se pare mai normal ca administratorul rețelei să fie un profesor din școală care să aloce rolurile/structura diriginților fără persoane din afară.

1 Like

Bună seara!
Vă răspund la unele întrebări:

  • se poate face configurarea contului G-Suite la nivelul școlii pe cont propriu, trebuie doar acces la domeniul școlii (inginerul de sistem vă poate fi de folos)
  • din rețea administratorul nu poate aloca structura claselor și diriginților (se poate face o structură în Classroom sau în Chat și o poate face o persoană desemnată, nu e complicat. Dar structura apare atunci când fiecare profesor își face toate clasele și îi adaugă pe elevi.
  • atunci când se fac adrese elevilor și profesorilor se face un document CSV cu toate numele, adresele, parolele și clasele - e un efort de câteva ore, dar apoi se încarcă și apar adresele automat
  • legat de securitatea contului - la prima configurare adăugați verificarea în doi pași, un nou mail de recuperare, telefon personal și veți avea control. Totuși administratorul poate să anuleze conturile oricui din domeniu.
2 Likes

O nouă întrebare la care aș încerca să fiu cât mai exact. În timpul exersării classroom-ului, am dat de următoarea problema: atașamentul cu care trebuie să vină un test, lipsește de la mine. În acest caz, persoana care explica avea un cont simplu de gmail, deci aceleași condiții ca și contul personal. Dar imaginea lui era așa:
https://app.box.com/s/qzqyyy3ikjn9gtlfjdxgwz0yuv68y2dw
Iar imaginea mea era așa:
https://app.box.com/s/bwknp4wx18tzrac4xybaynocvsl7vcsj
Am șters numele contului personal, nu aceea este problema. După cum observați, nu există fișierul atașat pentru lucrarea trimisă, fișier care apare pe contul gmail al prezentatorului. Din fericire, am găsit răspunsul în secțiunea drive, dar de ce nu apare automat ca în cazul precedent?
Aici îmi arată că lucrarea a fost completată și predată normal.
https://app.box.com/s/r1hkmf65auv3c6wbj0j7q6byyi5ylzmz
Dar în momentul în care verific, văd că nu există nimic atașat, deși lucrarea a fost predată!
https://app.box.com/s/xt3rxsvyagdblg4cx20qs9iq3jcnq5bx
În momentul în care am încercat să văd dacă găsesc lucrarea DUPĂ trimiterea înapoi a notei (lucru care nu se poate face fără verificare), nu exista nici un document în cadrul numelui elevului.
https://app.box.com/s/izywlomjf4ahyg3cda76lycomdhjo66b
Nu am încercat să folosesc contul digital pentru că nu pot să văd din perspectiva elevului, neavând acces la formular. Am testat anterior și am observat că în alte exemple există opțiunea de vizualizare fără editare din cadrul programului, deci probabil este o setare locală a classroom. Dar întrebarea rămâne valabilă. De ce un cont de gmail are posibilitatea de a avea atașat direct testul, iar gmailul meu nu? Ce fac greșit?
Este vorba oare de una dintre opțiunile privind vizualizare, copiere sau editare? Trebuie să îi las opțiunea să își descarce de fiecare dată o variantă după răspuns?
Mulțumesc.

Bună seara! Nu trebuie să cereți dvs. acordul, ci să permiteți trimiterea formularelor către adrese din afara acestui domeniu. Vedeți mai jos setarea: trebuie să debifați “Restrict to users in Digital Nation”

1 Like

Sunteți sigură? Nu de alta dar am precizat clar că pozele sunt de pe contul meu gmail, care nu are nici în clin nici în mânecă cu contul digital sau setările de aici. La fel, persoana din primul screen nu avea cont G-Suite, în una dintre imagini am vazut că avea cont gmail.
https://app.box.com/s/hordwvc7nbhqk3bgb8cnghbn9r39vhmm
După cum vedeți, nu există setare digital.