Feedback - Cum au fost primele 2 (acum 6) zile?

Bună!

Update: suntem in ziua 6 :dizzy:- spune-ne daca am reusit sa implementam feedbackul tau si daca mai putem imbunatati ceva!

Misiunea noastră este de vă oferi o experiență de invătare cât mai plăcută insă, în același timp, relevantă. Ne-ar ajuta foarte mult să ne spui mai jos cum au fost primele două zile pentru tine, că să putem veni mai bine în întâmpinarea ta și a celorlalți colegi.

Apreciem sinceritatea și feedback-ul “brut” & ne dorim să ne imbunătățim pe zi ce trece!

Așa că așteptăm să ne spui cum, de exemplu:
-a fost procesul tehnic de a ajunge pană aici (plată, formularul de înregistrare, creare de adresă de email)
-webinarul
-exercițiile
-volumul de “muncă”
-alte idei pe care le ai :slight_smile:

Mulțumim! :heart:

Bună!
Procesul tehnic - perfect
Webinarul - perfect (dar după ce am reușit să-l accesez, căci browser-ul Chrome nu m-a ajutat)
Exercițiile - utile, eficient organizate, produc învățare de substanță, însă, deși accesibile pentru începători, creează probleme din cauza timpului (durează mai mult decât cele 4 ore alocate, oricât de mult te-ai grăbi)
Alte idei: evaluările, prin felul în care sunt propuse răspunsurile, nu mi se par mereu concludente. De ex, am obținut numai 60 de puncte la cap. 2 din modulul 1, deși am studiat. Cauza, cred eu, este aceea că evaluarea e concepută mai degrabă pentru nivel avansat.

Vă mulțumesc pentru oportunitatea de a oferi acest feedback! Vă asigur de toată disponibilitatea de învățare posibilă în aceste zile și vă sunt recunoscătoare pentru sprijin, atât dumneavoastră, ca organizatori, cât și colegilor, care, cu toată presiunea timpului de lucru, își găsesc timp să comunice și cu debutanții în online.

3 Likes

Lenuta, iti multumim mult! Super feedback si am notat tot - de azi inainte:

:muscle:t2: o sa fie exercitii marcate cu “optional”
:dizzy: evaluari putin mai accesibile

noi iti multumim pentru implicare!

2 Likes

Foarte încărcare.Noi experimental fiecare pas și asta cere timp ,dar imi dau seama ce greu e și pentru elevi când invata ceva nou.Devin mai empirică!

1 Like

Buna ziua!
Webinar si exerciții fiarte interesante și utile.
Volumul de munca mare dar dacă după ce începem scoaka se va modifica puțin, va fi foarte bine.
Multumesc!

1 Like

Hey, Aurelia, devine mai usor si ma bucur ca experimentezi! Greu inseamna invatare, nu? :smiley: oricum, felicitari! sigur zilele urmatoare vei avea mai multa dexteriate.

am notat! multumim! :muscle:t2: :heart:

1 Like

Buna! Organizarea e foarte buna, informatiile utile. Ar trebui insa ca ziua sa aiba 48 ore pentru a lucra linistiti. E foarte mult de lucru, de exersat…Testele de evaluare ar trebui sa aiba 1-2 variante de raspuns. Desi cunosteam raspunsurile, la testul 1 nu mi-am dat seama care e exercitiul 1 la care facea referire intrebarea… Ati muncit mult ca sa realizati cursul si va felicit! Noi va rugam sa ne dati mai putin de lucru! Fiecare dintre noi va studia in ritmul propriu, cu siguranta.

2 Likes

Buna ziua. Toate informatiile prezentate aici, fie ele prin materiale din googleclassroom, webinar si forum @digitalnation.ro sunt importante si edificatoare pentru a lucra cu GSuite. Cursul este bine gandit si structurat, daca noi, profesorii inscrisi, am avea un program de scoala fix. Va rugam sa tineti cont de faptul ca ziua de 14.09 este prima zi de scoala si atunci noua chiar ni se tripleaza volumul de munca si ne referim stric la partea profesionala.
In alta ordine de idei, mie imi place ca invatam atat de multe lucruri folositoare si incerc sa pastrez ritmul sustinut al temelor.

2 Likes

Buna ziua !
procesul tehnic s-a putut derula fara probleme,in timpul necesar alocat,
webminarul 1 & webminar 2=cu siguranta ,foarte utile,dar extrem de stufoase.
Sper ca accentul sa fie pus pe ceea ce are ecou,utilitate si relevanta in activitatea didactica ,in ceea ce facem la clasa.Sunt deja multe extensii pe care nu le voi putea intrebuinta,dat fiind timpul de lucru in online cu fiecare clasa in parte.
volumul de munca,ei bine,nu este exact ceea ce am sperat.Poate sa fie coplesitor.Sper sa ne descurcam decent.Cel putin in ceea ce ma priveste,am aderat la acest curs,m-am inscris cu speranta ca voi ajunge sa intrebuintez ,sa imbunatatesc si sa ma bucur de continutul digital de care suntem inconjurati.
alte idei…cu siguranta acest curs este unul util,
…exercitiile pot sa fie mai putine
…daca se poate sa ne concentram pe felul in care prezentam,activam istetimea si abilitatile elevilor ,pe partea practica a tot ceea ce presupune google Classroom,docs,meet,etc…si,poate ,mai putin pe tehnic.
Succes ,oameni frumosi!
Pentru mine cursul acesta este o mare provocare.Multumiri si ganduri bune,
Nadia

1 Like

Buna seara! Aceste prime doua zile de curs mi s-au parut foarte “pline”, in sensul in care este foarte multa informatie. Insa, webinariile sunt frumos si clar gandite si prezentate, cu atat mai mult ca se exemplifica fiecare aspect, ceea ce este un plus pentru multe persoane. Daca nu ai mai lucrat deloc cu aceasta platforma, cred ca este destul de dificil. Insa, pentru cei care au mai tatonat - sa spun asa, totul se clarifica si se completeaza. Acesta este si motivul inscrierii mele la curs. Recunosc, daca esti foarte ocupat, cred ca e destul de dificil sa acoperi toate sarcinile date. Mie imi place mult si ma bucur sa fac parte acum din aceasta comunitate. Asa cum a mai spus si o colega, ne poate ajuta putin sa ii intelegem pe elevii nostri atunci cand au de rezolvat teme nu doar la o disciplina, ci la mai multe, ce sa mai spunem de pregatirea pt teste sau alte verificari. Asadar, eu spun ca e un castig si pt noi, ca educatori, dar si pt elevi- poate vom regandi ceea ce dam spre rezolvare sau mai multa intelegere pt ei. Ma bucur ca s-a regandit termenul de predare a temelor - ora 20 in aceeasi zi era cam dificil de atins, mai ales ca, in general, doamnele au muuuulte sarcini de realizat pana la acea ora si de multe ori unele treburi se rezolva si dupa ora 20. Legat de evaluare, cred ca pot fi date si echivalentele in engleza, pentru ca poate fi inselator doar in romana. Asa am patit la primul test, unde am luat doar 40/100, desi stiam programele. Multumim pentru intelegere!

haha! si pentru noi la fel, sa putem raspunde tuturor solicitarilor, te inteleg perfect! merci de feedback, super constructiv :slight_smile: da, vom fi mai atenti cu volumul de munca :slight_smile:

Materialele furnizate sunt foarte bune, utile, concise, profesioniste. Se foloseste o terminologie accesibilă.
Este mult material de parcurs, text citit, exerciții, studiat functii google. Mă dor ochii! De regulă scriu la calculator, fac prezentări, nu imi folosesc ochii pentru descoperit iconite mici pe ici pe colo, mă frustrează acum! E volum mare de muncă, timpul, respectiv 4 ore zilnic, mi l-am asumat, dar sunt teme destul de complexe, dacă izbutim, vom fi profesioniști cu toții!
În ceea ce privește testul - primul, doar pe acela l-am făcut, destul de ambiguu și dificil, aș fi mers pe teste cu 1-2 variante de răspuns, eu am calculatorul în engleză, l-am dat pe română doar pentru a fi sigură de formularea în română a funcțiilor. Am luat cu greu 50%… Cam asta ar fi. Aștept următoarele zile, când sper că mi se va părea ceva mai ușor

Hey, Nadia! Ce feedback bun :slight_smile: Sa stii ca vom “da volumul” putin mai incet, insa nu mult. Sper sa-ti placa si in continuare. Abia astept sa vezi modulul 2, ce implica si elemente de pedagogie.

1 Like

Bună seara! Pentru mine primele două zile au fost extrem de solicitante, fiindcă s-au suprapus peste pregătirea începutului de an școlar, am și ceva probleme cu PC-ul care este destul de vechi și, în plus, nu am o foarte mare înclinație pentru această zonă de studiu. sper totuși să mă pot mobiliza și să finalizez cu bine acest program de formare, pe care îl consider interesant și util. Mult succes tuturor colegilor și domnilor formatori!

1 Like

Corina, merci ca ti-ai luat din timp sa ne dai acest feedback. Ne ajuta mult sa imbunatatim :slight_smile:

1 Like

Materialele furnizate sunt utile, practice, concise și profesioniste. Organizarea e foarte buna. Volumul de munca e mare, dar poate când începem școala mai reduceți puțin. Mulțumesc!

1 Like

Draga Alina, vom transmite cuvintele tale frumoase catre persoana ce se ocupa de materiale! :heartpulse: Noi speram sa vedeti un progres mare pana la final si vom lua in calcul ce ne-ai scris :slight_smile:

Buna seara!
Eu am avut foarte mari incurcaturi la inscriere pe care nu le-am rezolvat in totalitate nici acum. Povestea e lunga si nu am acum timp sa o cuprind aici. Pot sa lamuresc lucrurile numai telefonic. Ideea este ca eu si acum sunt inscrisa de doua ori. Cred ca sunt singura care ma vad in lista de elevi :smile: (Bineinteles ca am si platit de doua ori!!!)
Webinariile sunt ok, dar ritmul este foarte alert.
Exercitiile sunt necesare, dar ne-ati prins pe noi, profesorii, intr-o perioada foarte grea din toate punctele de vedere. Eu nu mi-am dat seama cand m-am inscris ce greu imi va fi. Plec dimineata si ajung pe la 14.00 - 15.00 acasa si la 16.00 trebuie sa-mi adun fortele sa mai fiu atenta inca o ora si jumatate la webinar si apoi, daca capitolul se intinde pe o singura zi, cum a fost ieri, sa parcurg materialele si sa trimit si evaluarea in timpul alocat…
Volumul de munca este destul de mare. E mult de citit, mult de stat cu ochii in calculator.
Sper ca dupa tot efortul depus, macar sa promovez… :smiley:

1 Like

Bună!
Procesul tehnic a fost ușor de parcurs.
Webinarul axat pe concret cu exemplificări clare.
Exercițiile sunt accesibile, dar numai dacă ești deja familiarizat cu lucrul pe calculator, dar necesită timp mai mult decât preconizasem. Un începător, care nu a creat sau modificat măcar fișiere de orice tip, are nevoie de ajutor pentru a le rezolva.
Volumul de muncă este prea mare în raport cu timpul de care dispunem (4 ore la școală+4 ore la curs = 8 ore deja, fără să adăugăm pregătirea pentru lecțiile cu elevii, activități în comisiile din școală etc)
Cred că ar trebui contorizată în intervalul de timp dat doar prezența la webinar. Restul timpului ar trebui considerat ca efectuat de la sine odată cu rezolvarea exercițiilor și promovarea evaluării. De asemenea trebuie neapărat să găsiți o posibilitate de revenire la evaluări din moment ce există, în privința evaluării online, o sumedenie de factori care duc la un rezultat nedorit.

1 Like