De ce ati recomanda folosirea Google Meet mai bine decat ZOOM?

Folosesc Zoom cu elevii mei si mi se par cam aceleasi beneficii ca si in Meet, insa mult mai usor de folosit…

Zoom are probleme de securitate. Posibil sa va acceseze date din calculator și are și timpul limitat la 40 de minute.

Inteleg… Ma refer insa la utilitate… Zoom are cam toate facilitatile din Meet intr-o varianta zic eu mult mai accesibila (mai ales pentru elevii care nu au si nu ar sti sa-si creezi un cont de google). Pe zoom poti da share screen si gasesti atat un whiteboard cat si partajarea ecranului tau, dar si altele. Poti interactiona cu elevii, poti seta microfoanele lor, poti programa intalniri. Meet mie mi se pare in acest moment mult mai greu de utilizat.

Și Google Meet/Drive/Docs/Slides/Jamboard au aceste funcții.
Într-adevăr e mai complicat, dar și Zoom are dezavantaje, precum timpul limitat.

Oricine are cont google daca are un telefon mobil. Stim foarte bine, ca elevii au telefoane performante.

Meet-ul este legat intreaga gama de unelte Google - classroom, drive, mail etc. Asadar e foarte util datorita multitudinii de unelte cu care vine automat echipat.

Zoom-ul are unele unelte absente in Meet, si ii lipsesc unele unelte pe care le are Meet-ul (ca exemplu simplu, in Zoom nu se mai pot posta link-uri, ceea ce pe mine ma deranjeaza destul de tare). As zice ca este pur si simplu o alta platforma, cu avantaje si dezavantaje, si utilizarea sa depinde in mare masura de ceea ce prefera fiecare.

4 Likes

Nu e asa. Nu toti elevii au telefoane performante. Personal faceam naveta dintr-un alt oras spre scoala unde am intalnit elevi cu diferite posibilitati. Elevi in clasa a IV-a, din medii mai putin conectate la tehnologie, cu parinti fara smarphone si fara cunostinte, nu au un cont de google. Nu ai nici macar whatsapp. Sunt multe astfel de cazuri intre elevii tarii noastre… In rest, probabil, copiii putin mai mari care au posibilitati, cunoștinte și un smartphone, au un cont google și ar sti sa foloseasca și suita Google pentru educatie. :slight_smile:

2 Likes

Într-adevăr. Mulțumesc :hugs:

Eu cred ca e mai facila si utila.

Cadrele didactice care au finalizat cursul CRED se pot folosi la înscrierea pe ZOOM de contul creat la cursul respectiv.În acest mod pot sta mult timp pe platformă!

2 Likes

Noi la scoala avem o platforma comuna ZOOM , initiata de un parinte priceput. Prima saptamana a functionat foarte bine. Acum ne face mereu probleme. Se intrerupe des.As trece pe alta platforma, desi m-am obisnuit aici!

Vă d că nu vă interesează securitatea calculatorului!

Mi se pare o părere tendențioasă! :grinning: Pentru securitatea calculatorului am instalat un antivirus. De asemenea, pt platforma Zoom au fost implementate măsuri de siguranță, iar actualizările sunt frecvente. Nu contest importanta MEET ului sau a a altor platforme. Lucrez la ciclul primar, clasa pregătitoare, iar pentru noi a fost mai practică întâlnirea pe ZOOM. Pantru a putea folosi această aplicație am urmărit diverse tutoriale și am exersat ore întregi. Daca școala online va continua si la anul intenționez să lucrez pe Google Classroom. La clasa pregătitoare nu se dau note. Succes! :innocent:

Îmi pare rău, nu asta mi-e intenția. Am vrut să dau un sfat doar. Antivirusul nu are nimic cu faptul ca va ia conturile din calculator sau vă pornește camera laptop-ului chiar dacă nu ați dat acces. Chiar fondatorul Zoom a recunoscut acum 1 lună de problemă. Trebuie făcute setări avansate ca să nu aveți probleme. Dacă ați făcut setări avansate e foarte bine. Atunci nu aveți probleme.
Nu am vrut să supăr pe nimeni.

:kissing_heart:

Se poate securiza!