Cum se contorizeaza prezenta?

Dragi profesori,

Dupa cum stiti, finalizarea cu brio a modulelor este legata si de prezenta - ce trebuie sa fie de peste 75%. Deoarece multi dintre dvs. ne-ati intrebat cum o monitorizam si ce trebuie sa faceti si cand, raspundem aici :dizzy:

De exemplu, pentru a intocmi o prezenta de 100% per modul, este nevoie sa:

1. Participati la webinar zilnic

 • puteti alege intervalul dorit, zilnic, in functie de timpul pe care il aveti la dispozitie (intre 10-11:30 sau intre 16:00-17:30).
 • puteti sa vizionati webinarul doar conectati la adresa de @profesorinonline. In momentul in care ati intrat in webinar, sistemul calculeaza cate minute ati ramas in vizionarea webinarului si stie daca l-ati inchis si dupa cate timp. De exemplu, stim daca unii profesori au stat 2 minute (doar au deschis) sau 90 de minute. Aceste minute din webinar sunt apoi trecute ca “prezenta” la “activitatea teoretica”.
 • se vor pune la dispozitie si inregistrari, pentru recapitulare individuala, insa vizionarea lor nu ofera prezenta.
 1. Sa va faceti exercitiile
 • Prezenta dvs la exercitii, pentru a fi luata in calcul, trebuie marcata cu “turn in / modificare ca finalizat” in Classroom.
 • Pentru a va autoevalua exercitiile, va invitam sa folositi aceasta platforma de suport pentru a va sfatui cu colegii in vederea rezolvarii lor.
 • Exercitiile sunt importante si pentru Portofoliul Final, unde va vom ruga sa atasati capturi de ecran din unele exercitii. In acest sens, pe masura ca faceti exercitiile este nevoie sa faceti capturi de ecran, pe care sa le pastrati in calculatorul propriu. Nu este nevoie sa le trimiteti / sa le distribuiti nimanui.
 • Pentru a va veni in ajutor, exercitiile se pot face pe tot parcusul zilei in care au fost postate / pe tot parcursul acelui capitol unde sunt postate.

3. Sa finalizati evaluarile

 • fiecare Capitol se termina cu o evaluare. Aceasta evaluare este in primul rand una individuala - sa vedeti dvs. cate informatii ati reusit sa acumulati. In momentul in care ati finalizat evaluarea, indiferent de punctaj, ati luat prezenta 100% prezenta pentru acea evaluare.
  - Evaluarile pot fi predate pe tot parcursul zilei de lucru / la finalul capitolului din Classroom.

Acestia sunt pasii pentru un punctaj de 100% prezenta / modul INSA prezenta minima este de 75%.

Daca atingeti prezenta minima (lucru ce nu este greu :slight_smile: ) veti intra in Evaluarile Intermediare.

Va multumim ca sunteti atat de dedicati si implicati. Mult succes!

4 Likes

există undeva un document care arată numărul de prezență până acum?

1 Like

Buna, Marius.

totul este in format informatic iar datele sunt confidentiale. nu avem un document pe care sa-l putem distribui, insa daca ai dat “check” la macar o treime din activitatile de pana acum, ar trebui sa fie totul in regula la tine :slight_smile: poti verifica oricand in Classroom sa vezi daca ai dat “turn in” pentru exercitii & daca ai predat evaluarile.

succes!

Da, mulțumesc :slight_smile: Succes nouă :slight_smile:

1 Like

:hugs:Multumesc! Foarte utile aceste detalii. Am inteles si totul este ok.

1 Like

Multumim pentru informatii!

1 Like

As vrea sa stiu daca se poate vedea cum s-a socotit prezenta pentru mine personal pana in acest moment. Nu stiu sigur daca a functionat siteul la conexiunea la webminar si daca eu am urmat pasii corecti.

Bună seara! Mulțumim pentru informații! Succes tuturor!:blush:

1 Like

Multumim pentru informatii! Succes!

1 Like

Buna, Marcela!
Nu se poate vedea timpul pentru fiecare persoana (ar fii un volum imens de munca sa putem raport fiecaruia) insa, daca ai respectat pasii de mai sus nu ai probleme.

Buna ziua! Cum putem recupera prezenta la exercitii si evaluari? Daca nu am reusit pana acum, din motive obiective, sa parcurg temele si evaluarile, mai am vreo sansa sa fac minim de prezenta necesar? Sau exista o modalitate de recuperare. La webinarii am reusit sa stau. Multumesc!

Draga Amalia, daca faci exercitiile si evaluarile de acum inainte pentru Capitolul 3 si 4 si participi la webinarii trebuie sa fie ok cat sa ai 75% :slight_smile:

Multumesc! Sper sa reusesc!

1 Like

Buna ziua, azi am avut consfatuirile anuale online la ora 16 si am intrat mai tarziu,sper ca se contorizeaza prezenta.