Ce trebuie sa fac daca am probleme la inscrierea pe Classroom?

Mai jos sunt raspunsuri la cateva dintre cele mai frecvente intrebari.

Unde gasesc codul de acces?

Echipa Digital Nation a trimis un e-mail catre adresa dvs. de @digitalexplorer.ro unde a fost trimis un link catre Classroom si un cod pentru o clasa la care ati fost inscris. Acesta este scris la sfarsitul e-mail-ului

Daca nu gasiti e-mail-ul va rugam sa verificati si folderul SPAM (mesaje nedorite).

Dupa ce ati gasit e-mailul cu codul de acces, puteti sa reluati pasii de la acest tutorial: Cum accesez Google Classroom?


Am deja un cont // sunt inscris cu alta adresa - Ce fac?

Google permite utilizatorilor sa faca schimbul intre mai multe adrese din suita lor (adresa personala gmail si adresa @digitalexplorer.ro). Puteti urmari acest tutorialdespre cum sa adaugi adresa @digitalexplorer.ro sa fie salvata in meniul Google astfel incat sa navigati usor si sa le schimbati cand doriti dvs. atat pe e-mail cat si pe Google Classroom.
Tutorial: https://profesor.digitalnation.ro/t/cum-adaug-adresa-de-digitalexplorer-ro-alaturi-de-adresa-personala-de-gmail-com/121

Mai jos am facut un film rapid despre cum poti schimba adresele astfel incat sa ajungi la clasa pe care o doresti. Multi profesori au deja o adresa personala unde au testat Google Classroom sau alte adrese (edu.cred etc).

:bangbang: Este important sa fiti inregistrat in curs folosind adresa @digitalexplorer.ro. Pe parcursul acestui curs veti avea niste exercitii de rezolvat care se pot face doar de pe o adresa care are acces la G-suite for Education. De exemplu, nu puteti sa creati o conferinta Google Meet cu adresa personala de @gmail sau @yahoo, veti avea nevoie de adresa @digitalexplorer.ro

In clipul de mai jos eu am 3 adrese unde am mai multe clase:

  • adresa personala @gmail.com
  • adresa de la birou @digitalnation.ro
  • adresa de la curs @digitalexplorer.ro

Pentru a putea schimba adresele, trebuie sa apas pe pictograma din meniul din dreapta sus al ecranului si sa aleg adresa dorita. Daca adresa de @digitalexplorer.ro nu apare, va rog sa urmati reluati tutorialul de mai sus pentru adaugarea adresei langa adresa de gmail personala.

Selectam adresa cu nume.prenume@digitalexplorer.ro si veti fi redirectionat catre pagina de Classroom de unde puteti adauga codul de clasa si ptueti utiliza pasii din acest tutorial: Cum intru în Google Classroom?

Daca aveati deja codul de clasa pus, clasa va aparea la fel ca in video-ul de mai sus.


M-am inscris ca Elev in loc de Profesor. Este ok?

Este în regulă. Calitatea de Elev/Profesor influențează permisiunile pe care le aveți pe respectivul cont. Întrucât în acest curs sunteți și ELEV (participți ca elev) dar și PROFESOR- pentru că veți exersa din acest rol, permisiunile sunt presetate de pe partea de Administrare cât să puteți crea și clase. Tot ce trebuie să faceți este să urmați pașii din tutoriale.

:exclamation: :exclamation: :exclamation: Trebuie sa fiti atenti cand vreti sa introduceti codul, prima data cand va înscrieti la curs, in meniul din dreapta sus, sa apasati pe “JOIN CLASS/ ÎNSCRIEȚI-VĂ LA UN CURS NU pe :x: “Create Class”/ Creați un curs.

Google Classroom


1 Like